Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

C Vitaminiyle Işıldayalım : Eczacının Seçimi

16-09-2024 10:58
C Vitaminiyle Işıldayalım : Eczacının Seçimi
Herkese Mer ha ba :)
Eğer C vitamini serum kullanarak ışıldamak istiyorsanız yazının devamına mutlaka bir gözatın derim, hadi başlayalım. C vitamini serum cildimize ne yapar, nasıl kullanalım, ne zaman kullanalım gibi soruların cevaplarına gelin hep birlikte bakalım.

C vitamini içeren serumlar doğru içerikle doğru şekilde kullanıldığında gerçekten çok masum ve biz eczacıların 25 yaşın üstünde ki herkese rahatlıkla önerdiği ürünlerdir, tabii bir cilt hastalığınız yoksa.. C vitamini serumlar cildimize parlaklık veren, leke oluşumunu azaltan bir yandan antioksidan etkisiyle hücrelerimizi yenileyen onaran aynı zamanda kolajen üretimini teşvik ettiği için cildin elastikiyetini arttıran mucizevi bir üründür.

C vitamini serumlar genelde tüm cilt tiplerine uygundur fakat hangi cilt tipinde daha çok ne işe yarar bir onu inceleyelim:

Normal cilt tipine sahip kişilerde, tirozinaz enzimi dediğimiz pigment enziminin çalışma fonksiyonunu azaltarak cilt tonunu eşitlemek parlaklık kazandırmak leke oluşumunu azaltmak için c vitamini içeren ürünler kullanılabilir. Ayrıca bu cilt tipine sahip kişiler antioksidan etkisi sebebiyle cildini serbestradikallerin zararlı etkilerinden c vitamini içeren serumlar sayesinde koruyabilirler.

Kuru cilt tipine sahip kişiler ise kolajen üretimini teşvik ettiği için cildin elastikiyetini arttırma ve kırışıklarını azaltma amaçlı kullanabilirler.

Yağlı ciltlere sahip kişiler ise sebum dengesini dengeleme amaçlı birkaç farklı ürünle birlikte sunulan c vitamini serumları tercih edebilirler. (İçerik olarak danışmak isterseniz yorumlardan sorabilirsiniz ya da en yakın sağlık danışmanınız eczacınızdır, eczacınıza danışabilirsiniz.)


Hassas ciltli kişiler ise c vitamini serum ciltlerinde tahrişe sebep olabileceği için mutlaka bir dermatoloğa danışarak.

C vitamini içeren bir serumu ne zaman kullanmalıyım ? Bu konuda doğru bilinen yanlışlar olduğunu düşünüyorum.! C vitamini serumunuzu içeriğinde güneşe hassasiyet yaratacak başka bir bileşen olmadığı sürece sabah akşam günde 2 defa kullanabilirsiniz hatta kullanmalısınız. C vitamini içeren bir serumu gündüz kullanmak daha etkili bile olabilir, gün boyu cildinizin yaşlanmasını hızlandıran serbest radikal oluşumunu azaltır. C vitamini eksfoliyan bi ajan olmadığı için ciltte güneşe karşı bir hassasiyet oluşturmaz ama yaz kış mutlaka üzerine güneş kremi kullanmalıyız..

C vitamini serumumu nasıl saklamalıyım ? C vitamini çok çok hızlı okside olan bir bileşen olduğu için c vitamini içeren serumumuzu kullanırken hemen ağzını kapatmalısınız, hatta bulunduğu yer çok sıcaksa buzdolabında saklamak daha uygun olacaktır.

Unutmayalım hiçbir bileşen tek başına mucizeler yaratmaz c vitamini serum da aynı şekilde, doğru ürünlerle doğru şekilde doğru zamanda kullanıldığında cildimiz mutlaka bize cevap verir ve ışıldar.

Ecz. Buse Karadayı

13 Eylül 2024

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.